Muziekvibraties

Muziekvibraties

In het vroege voorjaar liep een eenzame man, samen met z’n hond en gitaar, langzaam een berg op, en toen hij een mooi plekje had gevonden begon hij op z’n gitaar te spelen. Tijdens zijn spel vergat hij alles om zich heen en dan speelde hij, in een soort van trance, de mooiste melodieën.

Deze man dácht dat zijn gitaarspel alleen voor hemzelf en z’n hond bestemd was; wat hij echter niet wist was dat, net als bij vogelgezang, de klanken van zijn muziek trillingen teweeg brengen, en dat door die trillingen alles om hem heen mee ging vibreren, waardoor de bomen en bloemen ‘geactiveerd’ werden om hun knoppen te openen. Niet lang daarna kwamen de bijen op de geopende bloemen af, en begonnen de vogels, net als de andere dieren, hun nesten te maken ….. de lente was begonnen!

De klanken en trillingen van het gitaarspel van deze man bereikten ook het dal, en de mensen daar werden geïnspireerd door zijn prachtige muziek, maar ook door de kleuren en heerlijke geuren van de pas geopende bloemen. Het werd een klank-, geur- en kleurenspel dat z’n weerga niet kende, en alle mensen in het dal werden daar vrolijk van.

Helaas had de eenzame man daarboven op de berg geen idee van de belangrijke rol die hij met zijn prachtige gitaarspel daarin had gespeeld.

Veel liefs, Ans