Wijze bomen

Wijze bomen

Nadat ik gisteren m’n hondje had uitgelaten, voelde ik dat de oude, wijze boom in het bos mij weer riep, dus zei ik tegen Chua dat ik nog even alleen terugging naar het bos. In dat bos staan, ergens op een afgelegen plek waar geen pad naartoe loopt, drie hele oude bomen achter elkaar.

Deze bomen zijn alledrie even oud – ouder dan jij en ik bij elkaar – en tezamen vormen zij een wijze drie-eenheid tussen de hen omringende jonge bomen, en één van die drie bomen ‘communiceert’ soms met me.

Ik worstelde mij door een dikke laag herfstbladeren heen om bij de boom te komen die mij ‘geroepen’ had, en toen ik voor hem stond begroette ik hem respect- en liefdevol.

Maar de boom zweeg, dus ik zei in gedachten: ‘Als je nu niet met me wilt communiceren waarom heb je me dan geroepen?’

Op dat moment kwamen er vanuit het niets, 2 grote, agressieve rottweilers op mij afgestormd. Ik had deze honden al vaker gezien; zij worden nl. gebruikt als ‘bewaking’ van een kapitale villa bij mij in de buurt.

Beide honden sprongen tegen me aan en vol angst zag ik hun kwijlende koppen vlak naast m’n gezicht (ik hoor nú nog hun agressieve gegrom in m’n oren).

Op dat moment kon ik niets anders doen dan stokstijf stil blijven staan en hopen dat de eigenaar me snel van deze agressieve honden zou bevrijden.
Na een paar angstige momenten, die uren leken te duren, kon de eigenaar met veel moeite zijn honden tot de orde roepen, waarna hij weer verderliep alsof er niets gebeurd was.

Toen de man met z’n honden uit het zicht was begon de boom tot mij te spreken, ik hoorde hem zeggen:
Al klinkt het raar, maar ik heb jou hierheen geroepen om dit te ervaren. Want jij denkt vaak onschendbaar te zijn en veel lef te hebben – je wuift alle gevaren én waarschuwingen hiervoor steeds maar weg -, maar deze wereld is niet zoals jij denkt! Het wordt tijd dat je inziet dat er mensen zijn die jou tegen willen werken omdat jij verhalen schrijft die het bewustzijn van de mensen op deze Aarde helpt verhogen.

Deze ‘aanval’ was dus niet bedoeld om jou te plagen maar om je te laten zien wat er zoal met jou zou kunnen gebeuren als je er echt alleen voor staat. Begrijp je nu dat het kwaad op deze Aarde overal aanwezig is en dat jij niet onschendbaar bent? Deze gebeurtenis was voor jou bedoeld als een les in oplettendheid!

Ik ben blij dat wij kunnen communiceren met jou  ….. Ik heb je zó lief, mens!’

Ik begreep de wijze les die deze prachtige boom mij wilde leren, en nadat ik afscheid van hem had genomen ging ik beduusd weer richting huis, en dacht bij mezelf: ‘Ja, deze oude, wijze Ziel van de boom heeft gelijk, want ik negeerde de laatste tijd de waarschuwingen die ik telepatisch doorkreeg, en denk inderdaad vaak de hele wereld in m’n eentje aan te kunnen’, …. en wat was ik dankbaar dat m’n hondje Chua hier niet bij was, want die had deze aanval denkelijk niet overleefd!

Veel liefs, Ans