Gered door de vijand

Gered door de vijand

Al duizenden jaren worden overal in de wereld, vanwege financiële belangen, oorlogen in scène gezet. Dit alles is al uitgedacht door mensen ‘achter de schermen’….. Ja, ook door onze leiders! Het leed en de schuld die deze ‘geplande’ oorlogen teweeg hebben gebracht en nog steeds brengen is gigantisch; vele levens en families zijn en worden door deze oorlogen gebroken. Ook mijn broer kwam om in de oorlog en liet mijn familie gebroken achter. In het begin van de 2e wereldoorlog incarneerde ik vanuit een ‘andere wereld’ op deze Aarde in het dorpje Poortugaal, en zo klein als ik was, ik vond het vreselijk om al dat verdriet en die angst om mij heen te ervaren.

Vele dingen uit de tijd dat ik nog heel klein was herinner ik me nu nog steeds.

Maar tijdens die oorlog gebeurden er ook mooie dingen, getuige het volgende verhaal: In een onbewaakt ogenblik viel ik als baby, met kinderwagen en al, in een hele vieze sloot; het was meer een open riool waar ook de slager zijn vleesafval e.d. in dumpte.

Een jonge Duitse soldaat zag het gebeuren en sprong gelijk in de vuile sloot om mij en de kinderwagen uit dat smerige rioolwater te halen. Mijn reddingsverhaal ging het hele dorp door, de mensen zeiden: ‘Hebben jullie het ook gehoord van die mof? Er zitten dus ook wel goede tussen.’ Ja, dat was voor vele dorpsbewoners toch wel iets om over na te denken!

De Duitse soldaat die mij gered had kwam later bij ons thuis om te kijken hoe het met mij was, en hij bracht een prachtige pop als cadeautje voor mij mee. Ook al was ik destijds nog maar een baby, het gezicht van deze jonge man vergeet ik nooit meer; hij had donkere ogen en donker krulhaar, net als ik. Hij vertelde dat ik heel erg op zijn dochtertje leek, en hij huilde om het gemis van zijn familie. Mijn vader en moeder kregen door dit alles een hele andere kijk op ‘de bezetters’, want op dat moment realiseerden zij zich dat óók Duitse soldaten gewone mensen waren, net als zijzelf; alleen waren dit mensen die moesten vechten in een oorlog ver van hun huis en familie.

Deze jonge soldaat had een prachtige daad verricht, waardoor er lessen werden geleerd aan beide kanten, en dankzij deze ‘vijand’ heb ik de taak waarvoor ik op Aarde geïncarneerd was voort kunnen zetten!

Veel liefs, Ans