Gered door onzichtbare handen

Een jongeman kreeg voor zijn 18e verjaardag een motorfiets – door hard te werken had hij er zelf ook wat geld bijgelegd – en hij was dolgelukkig met z’n stoere motor. Hij trok z’n zwarte leren motorpak aan en zette z’n helm op want hij wou natuurlijk gelijk een rit gaan maken op z’n mooie, nieuwe motor.

Het regende die dag waardoor de wegen gladder waren, maar dat deerde de jonge motorrijder niet. In z’n enthousiasme reed hij te hard, waardoor hij, tijdens het nemen van een bocht, op de verkeerde weghelft terechtkwam. Op die andere weghelft kwam juist op dat moment een auto met hoge snelheid aangereden, en het was overduidelijk dat die twee zouden botsen. Maar precies op het moment dat de auto de motorrijder zou scheppen voelde de jongen een paar ‘onzichtbare handen’ die hem naar de berm van de weg geleidden, waardoor de jonge motorrijder met de schrik vrijkwam.

Dit bijzondere voorval – eigenlijk was het een wonder – vergat de jongeman de rest van z’n leven niet meer, en hij vertelde aan iedereen dat hij op die regenachtige dag gered was door ‘de onzichtbare handen van Engelen’. Vanaf dat moment reed hij ook een stuk voorzichtiger, want deze jongen had die dag, op z’n 18e verjaardag, z’n lesje wel geleerd!

Veel liefs, Ans