Kleine jongen op weg naar de Hemel

Een paar dagen geleden had ik een gesprek met een jongetje dat, na een ernstig ziekbed, net was overgegaan naar de Astrale Wereld (maar dat nog niet wist). Dit manneke had in zijn korte Aardse leven slechts één taak, en dat was om ons te laten zien en ervaren hoe één kind de gehele mensheid kan ontroeren en veranderen.

Het knulletje zag mij en zei: ‘Ik heb voor het eerst in mijn leven gevlogen, dat was zo heerlijk, en er vlogen heel veel duiven met mij mee! Ja, ik was heel ziek, maar opeens had ik geen pijn meer.’

Hij wou weten of ik ook wel eens had ‘gevlogen’. ‘Oh ja, heel vaak, ook als kind al,’ antwoordde ik ‘want als klein meisje vloog ik vaak weg van de oorlog die toen in Nederland woedde. Dan vloog ik rechtstreeks naar de Hemel – die ze ook wel de Astrale Wereld noemen – om daar oorlogsslachtoffers te helpen, door ze naar Het Licht te brengen.’

Het jongetje vroeg zich af of het eng was in de Hemel of Astrale Wereld. Ik legde hem uit dat hij helemaal niet bang hoefde te zijn omdat hij in die Wereld in mooie gebieden zou komen die goed bij hem passen. Toen wou hij weten of er alleen maar ‘mooie gebieden’ in de Astrale Wereld zijn.

‘Nee, er zijn daar ook speciale gebieden die de Zielen aantrekken die tijdens hun Aardse leven geweld hebben gepleegd, maar ook díe Zielen zullen daar geholpen moeten worden en naar Het Licht gebracht worden’ legde ik hem uit. Ik zag aan zijn reactie dat hij dat erg mooi vond, en hij vroeg zich af of hij óók anderen zou kunnen helpen in de Astrale Wereld?

Vast wel,’ zei ik ‘want je kan immers al vliegen!’

Ook wou hij weten of de dood niet eng was? ‘Meestal niet,’ zei ik ‘want mensen zoals jij en ik – die dus al kunnen vliegen-, vliegen gewoon hun lichaam uit en dan zijn ze vrij. En zodra je uit je Aardse lichaam bent word je ‘aangetrokken’ door jouw overleden familieleden, die in de Astrale Wereld op je wachten ….. en dan is het daar groot feest!!

Niet zoals een feest op de Aarde met slingers e.d., maar nóg mooier’.

Toen wou het jongetje graag weten hóe mooi het dan in de Astrale Wereld is. ‘Nog veel mooier dan jij je in jouw fantasieën kunt voorstellen, want alles, echt álles wat jij maar bedenkt of wenst gebeurt daar gewoon’, antwoordde ik. Het knulletje vond het prachtig wat ik hem allemaal vertelde, en vroeg als laatste of er ook dieren in de Astrale Wereld zijn.

Ja hoor, en ze leven daar allemaal heel lief met en naast elkaar, want in de Astrale Wereld zijn ze geen ‘natuurlijke vijanden’ meer zoals op de Aarde.’

Lachend en tevreden ging de kleine jongen op pad, want hij begreep inmiddels dat hij zijn Aardse, zieke lichaam voorgoed had verlaten en dat hij – begeleid door de vele duiven- nu in de Astrale Wereld was.

Opeens riep hij blij verrast ‘Kijk eens wie daar is?!’

Een klein, gezet vrouwtje met donker, gepermanent haar, kwam naar hem toegelopen en omhelsde de kleine jongen met beide armen, waarna ze samen verder liepen naar Het Licht.

Ik vind het zo mooi om mensen naar Het Licht te mogen brengen, vooral zo’n prachtig, wijs manneke, dat tijdens z’n korte, Aardse leven zo’n mooi voorbeeld voor ons was.

Veel liefs, Ans