Carpe diem

Carpe diem

Een medicijnvrouw laat zich aan mij zien. Ze lacht de paar tanden die ze nog heeft bloot, en ik hoor haar zeggen: ‘Waarom maken jullie je zo veel zorgen om de dag van morgen; morgen kan alles immers anders zijn?! Leef niet morgen of in de toekomst, maar leef vandaag, want anders leven jullie je leven voorbij!

Het is goed om te weten wat er ooit zou kunnen gebeuren, maar leef daar nu niet naar; in jullie hoofden hebben jullie al zovele rampen beleefd.

Vandaag is belangrijk wat je vandáág doet, en dat je tegen jezelf zegt ‘Ik leef in het moment ….. ik leef in het nu!’ Als jullie dat niet doen of kunnen, dan gaan de mooiste ‘momenten in het nu’ aan jullie voorbij. Zoals bijv. de bomen, die met hun grootse energieën proberen tot jullie door te dringen om op die manier hun weten met jullie te delen, of het zingen van de vogels die daarmee jullie trilling willen verhogen. Maar doordat jullie al ‘in het morgen’ leven, kunnen jullie ook geen ontroering vanwege de vele mooie dingen om jullie heen ervaren, omdat jullie die mooie dingen niet meer kunnen zien.

Kom, kijk eens naar de Zon, voel hoe de regen op jou neer kan dalen en hoor hoe de wind jou belangrijke boodschappen in het oor kan fluisteren. Al deze natuur-energieen leven op dít moment, in het hier en nu, en niet in morgen. Kom, laten wij dansen in het Licht.’

Op dat moment liet de medicijnvrouw aan mij zien hoe zij danste in het Licht, en algauw danste ik met haar mee. Steeds meer indianen en andere mensen sloten zich bij ons aan; de kring werd groter en groter, en alle aanwezigen dansten, lachten en waren blij. Het voelde zó bevrijdend om even volledig in het ‘hier en nu’ te leven en genieten.

Deze medicijnvrouw, die mij dat ‘moment in het nu’ gegeven heeft, vertegenwoordigt de wijsheid van de vrouwelijke energie.

Liefs, Ans