Samen delen

Samen delen

Maandagavond had ik een bijzondere droom waarin ik een klein meisje eenzaam aan de rand van een sloot zag zitten. Het meisje zag er verwaarloosd uit met ongewassen haren en vieze kleertjes. Ik hoorde haar giechelen en plotseling zag ik een reiger op haar af vliegen met in zijn snavel een vers gevangen vis. De reiger legde de vis voor de blote voetjes van het meisje neer; dat was een ontroerend schouwspel.

Het meisje had duidelijk honger, want ze begon gelijk gretig te eten, maar ondanks haar honger gaf ze ook stukjes vis aan de reiger. Toen ze de vis op hadden vleide het meisje zich in het hoge gras en vloog de reiger weer weg om nog een vis voor hen te gaan vangen.

Ik dacht bij mezelf: ‘Nu kan ik mooi even naar huis om wat te eten voor dit meisje te halen, en dan mag ze bij mij thuis lekker onder de douche, en zal ik haar vuile kleertjes wassen en kan ik haar vragen waar ze vandaan komt.’

Toen ik echter met een tas vol eten terugkwam bij de sloot was het meisje weg, maar de reiger stond er nog wel?! Ik keek en zocht overal naar het kleine meisje, maar er was geen enkel spoor van haar te bekennen. Toen vroeg ik me af of het meisje wel écht daar bij de sloot had gezeten?

Of had deze wijze reiger mij dat in mijn droom laten zien, opdat wij mensen gaan beseffen dat wij moeten delen met de mensen én dieren om ons heen die het minder goed hebben.

Veel liefs, Ans