Oorlogskind

Oorlogskind

Vorige week ‘zag’ ik opeens een eenzaam jongetje van een jaar of tien in mijn woonkamer staan. Op dat moment wist ik nog niet waarom hij zich aan mij liet zien, maar een paar dagen later kreeg ik de volgende beelden te zien: Ik zag hetzelfde jongetje eenzaam en alleen lopen tussen een grote groep vluchtelingen die hun land waren ontvlucht vanwege de oorlog (een oorlog die, net als álle andere oorlogen, in scène is gezet!).

In de chaos was dit jongetje zijn familie kwijtgeraakt, maar geen van de andere vluchtelingen bekommerde zich om dit eenzame kind, dus was hij helemaal op zichzelf aangewezen.  Eten of drinken had hij niet en inmiddels begon het te schemeren.

Het hongerige kind had het koud en was moe van het lange lopen, daarom ging hij langs de kant van de weg liggen waar hij zichzelf in slaap huilde. Het jongetje was zo moe en zwak dat hij niet voelde hoe hij langzaam ‘opgetild’ en meegenomen werd om even later in een zacht bed te belanden.

Toen hij de volgende ochtend wakker werd zag hij hele liefdevolle maar vreemde wezens naast z’n bed staan die hem vertelden dat hij aan boord van een heel groot ruimteschip was. De wezens namen hem vervolgens mee naar een grote ruimte waar nog vele kinderen aanwezig waren; allemaal kinderen uit de vele oorlogen die op dat moment de Aarde teisterden. Al deze kinderen kregen eten, drinken en schone kleren, waarna ze fijn samen konden gaan spelen.

De wezens vertelden de kinderen dat zij enige tijd op het ruimteschip zouden verblijven, waarna ze naar een mooie, andere wereld gebracht zouden worden om die verder te bevolken. Het opvallende was dat al deze kinderen dit alles niet vreemd vonden, maar dat kwam waarschijnlijk omdat deze wezens hen bekend voorkwamen?

De wezens legden hen vervolgens uit dat alle in die ruimte aanwezige kinderen oorspronkelijk afkomstig waren van hún wereld, en dat zij op de Aarde geïncarneerd waren om daar de zware levenslessen te leren, opdat ze zouden begrijpen hóe zwaar het leven op deze wonderschone planeet Aarde kan zijn.

Maar de kinderen kregen ook te horen dat zij zich later zouden ‘vermengen’ met de kinderen van hun oorspronkelijke thuisplaneet, waardoor er weer ‘nieuw bloed’ en een sterker ras zal ontstaan op die andere wereld.

En zo keerden deze op de Aarde geïncarneerde kinderen weer terug naar hun oorspronkelijke ‘thuisplaneet’ ……. en zie je dat niets voor niets gebeurd!

Liefs, Ans