De Nieuwe Aarde

De Nieuwe Aarde

Ik zag een eenzame, oude man die z’n leven lang hard gewerkt had en altijd goed was geweest voor zijn gezin. Zijn geliefde vrouw was reeds overleden, en nu leefde hij alleen samen met z’n oude, trouwe hond.

De oude man wilde een stukje gaan wandelen, dus zette hij z’n hoed op en riep z’n hond. Eenmaal buiten zag hij dat er een dreigende lucht hing en begon het hard te waaien, maar dat deerde hem niet. Diep in gedachten liep hij door; hij hoorde de donder niet en zag niet dat er achter hem een enorme chaos in de natuur ontstond.

De oude man en hond voelden ook geen van beiden dat ze werden meegesleurd in het natuurgeweld dat op dat moment rondom hen plaatsvond; samen liepen ze rustig verder. Ze liepen in de prachtige natuur, en de man dacht: ‘Wat mooi is het hier, en wat jammer dat ik daar in mijn drukke leven nooit aandacht aan heb besteed.’

Tijdens hun wandeling liepen ze voorbij een oude eik toen de man hoorde zeggen: ‘Welkom in het Land van Morgen’. De man moest daar bedaarlijk om lachen en dacht: ‘Een boom die kan praten?! Waar ben ik in Godsnaam beland?’ De boom sprak: ‘U bent aangekomen op de Nieuwe Aarde. Uw lichaam en dat van Uw hond heeft U achtergelaten op de oude Aarde; jullie beiden hebben een Zielsverhuizing ondergaan’.

De man keek naar zijn hond en zag dat die weer jong en dartel was, waarop hij zei: ‘Er is een wonder geschied!’. Vervolgens keek hij naar z’n eigen lichaam en zei: ‘Ik lijk wel een jonge God!’ (dat grapje maakte hij ook altijd toen z’n vrouw nog leefde). De man zag er niet alleen veel jonger uit, hij voelde zich nu ook heel licht en lenig.

Op dat moment zag hij een mooie, jonge vrouw op hem afkomen, en de man voelde een opwinding door heel z’n lichaam. Toen de vrouw dichterbij was herkende hij zijn eigen vrouw; zij was weer jong en zó mooi! De man en vrouw omhelsden elkaar en begrepen dat als je ‘een mens van goede wil’ bent, dat je dan, vernieuwd en jong, verder kunt leven op deze Nieuwe Aarde.

Zo kunnen er vele ‘Zielsverhuizingen’ plaatsvinden naar de Nieuwe Aarde!

Veel liefs, Ans