Een oude man die vlakbij het bos woonde ging ‘s avonds, zodra het begon te schemeren, met zijn lantaarn het bos in. In dat bos liepen meerdere honden die daar door hun baasjes, voordat de vakantietijd was begonnen, waren achtergelaten. Deze arme honden waren erg verwilderd en schuw, en omdat ze honger hadden pakten ze alles wat ze konden vangen, zoals konijnen en muizen, maar ze vielen ook de herten aan en verwondden ze. Daarom ging de oude man elke avond het bos in om die gewonde herten te verzorgen; gelukkig kenden de herten hem inmiddels dus waren ze niet bang voor hem.

Op een avond zag de oude man vreemde lichten in het bos. Hij verschuilde zich achter de bomen om te kijken waar die lichten vandaan kwamen en tot z’n verbazing zag hij een vreemd voertuig op een open plek in het bos staan. Niet ver daar vandaan zag hij twee vreemde mannen in witte pakken die zich over een hert bogen dat daar gewond op de grond lag. De mannen hadden apparatuur bij zich waarmee ze over het lichaam van het gewonde dier gingen, en even later stond het hert, tot grote blijdschap van de man, gezond weer op waarna het ‘t bos in rende.

De mannen in de witte pakken zagen de oude man staan en ze wenkten hem. Vervolgens communiceerden ze telepatisch het volgende met hem: ‘Wij hebben U al lang gadegeslagen en wij willen U danken voor het vele goede werk dat U in dit bos verricht. De wilde honden in dit bos zijn zeer getraumatiseerd, daarom hebben wij ze verzameld en ondergebracht in ons ruimteschip. Wij zullen ze verzorgen en weer stabiel maken, waarna wij ze weer terug zullen brengen in dit bos.

Wij zullen deze honden leren om niet meer te doden of te verwonden, en om in harmonie met de andere dieren in het bos te gaan samenleven. En wij zullen ze leren om, net als de planten en bomen in de natuur, de ‘energie van de Zon’ tot zich te nemen, opdat ze nooit meer hoeven te doden voor hun voedsel.

Ook de mens zal in de toekomst leren hoe ze deze ‘Zonne-energie’ als voedsel tot zich kan nemen, en dan zal er geen honger meer zijn op deze Aarde!’

Met de belofte dat ze ooit terug zouden komen namen de wezens afscheid van de oude man, waarna hun ruimteschip opsteeg en verdween. Als in een droom liep de oude man weer terug naar z’n huisje, alwaar hij alles wat hij die avond had gezien en gehoord nog eens overdacht. Hij bedacht hoe mooi de toekomst van de Aarde – en alles wat daar op leeft – zou zijn wanneer de mensen en de dieren zouden kunnen leven van de energie van de Zon!

Veel liefs, Ans