Onverwachte overgang

Onverwachte overgang

Een echtpaar op leeftijd was verzot op fietsen. Hun kinderen waren inmiddels de deur uit, dus ze hadden alle tijd om ieder weekend een mooie fietstocht maken.

Op een dag, het was prachtig weer, hadden ze weer een mooie fietsroute uitgestippeld en gingen ze samen op pad.

Maar, zonder dat zij het wisten overkwam hen een ernstig ongeluk; een grote vrachtwagen zag de beide fietsers te laat bij het oversteken en reed hen aan. Het echtpaar was op slag dood, maar daar hadden de man en vrouw zelf niets van gemerkt, dus fietsten ze gewoon samen door. Ze genoten van hun verdere fietstocht, alhoewel ze het wel een beetje vreemd vonden dat ze helemaal niet moe werden.

Eenmaal op de terugweg naar huis fietste het echtpaar langs de plek van ‘het ongeluk’.

De man en vrouw vroegen zich af wat daar gebeurd was, dus gingen ze kijken, en tot hun grote schrik zagen ze zichzélf daar zwaargewond op de grond liggen?!

De man en vrouw keken elkaar verbaasd aan want dát begrepen ze niet, en toen ze zagen dat hun lichamen in de klaarstaande ambulances werden afgevoerd, stapten ze zelf ook in en reisden mee naar het ziekenhuis.

In het ziekenhuis hoorden ze de artsen zeggen dat ze allebei helaas overleden waren. Toen de man en vrouw dat hoorden schrokken ze enorm en ze riepen tegen de artsen: ‘Hé, we zijn híer ….. horen jullie ons niet?’, maar daar reageerden de artsen niet op, want die hoorden of zagen hen niet.

Vol ongeloof en verbazing keken de man en vrouw naar hun dode lichamen, en zeiden tegen elkaar: ‘Wíj dood? …..Hoe kan dat nou?’

Gelukkig zagen ze op datzelfde moment een paar ‘bekenden’ die hen wél konden aanschouwen, en die hen wenkten om met hen mee te gaan. De man en vrouw waren ontroerd want ze herkenden hun overleden vader, moeder én hun overleden zoon in hen, waarna ze met hun dierbaren mee gingen om hun stappen naar de Astrale Wereld te zetten.

In de Astrale Wereld ontdekten ze tot hun grote blijdschap dat ze ook dáár heerlijk konden fietsen langs ‘s Heren Wegen!

Veel liefs, Ans