Reddende Engel

Een oude vrouw was door het tropisch warme weer onwel geworden (ze had die dag ook veel te weinig vocht tot zich genomen). Ze werd duizelig en wou op haar bed gaan liggen, maar dat lukte haar niet meer.

Op dat moment zag ze haar zoon Jacob voor zich opdoemen; hij lachte naar haar en liep met haar mee om haar veilig op haar bed te leggen. De oude vrouw was ontzettend blij om haar zoon te zien, en zei ‘Wat fijn dat je er bent m’n jongen, ik heb je zo gemist.’ Jacob lachte naar z’n moeder, maar nadat hij haar op haar bed had gelegd was hij weer weg?!

De oude vrouw keek nog eens goed haar slaapkamer rond maar haar zoon was nergens meer te bekennen. Op dat moment realiseerde ze zich opeens dat hij al 20 jaar dood was!

Later die dag kwam haar dochter, vanuit haar werk, nog even bij haar moeder langs. De oude vrouw vertelde wat haar die middag was overkomen, waarop haar dochter zei: ‘Mam, je hebt gehallucineerd; dit kan gewoon niet, want Jacob is al jaren dood!!’ Haar moeder bleef echter stellig bij haar verhaal, en ze vertelde het aan een ieder die het maar horen wilde. Door het vertellen van haar bijzondere ervaring kwamen er verhalen los van andere mensen met soortgelijke ervaringen; verhalen die zij niet eerder durfden te vertellen, omdat ze bang waren om voor gek verklaard te worden.

Maar er zijn wel degelijk Engelen om ons heen die, als het écht nodig is, ons helpen of ingrijpen, omdat het onze tijd nog niet is om over te gaan. Zo’n Engel kan soms een bekende overledene zijn, maar het kan ook een overleden familielid van ons zijn.

De tijd is rijp dat de mensen zich uit gaan spreken over ‘hun ervaringen’, opdat deze waargebeurde verhalen verspreid gaan worden! En ook al lijkt het misschien bijzonder ….. het komt meer voor dan men denkt.

Veel liefs, Ans