Limburg

Limburg

Een echtpaar op leeftijd was op zoek naar een lief, klein huisje ergens in het zuiden des lands. Hun oog was gevallen op een oud huisje dat gebouwd was tegen een rotsachtige achtergrond. Ze kregen te horen dat dit huisje al heel lang leegstond en dat het van een oude, alleenstaande man, een soort kluizenaar, was geweest. De man en vrouw besloten om dit oude huisje te kopen, ook al moest er veel worden verbouwd en opgeknapt.

Toen ze eenmaal in het huisje woonden voelden ze dat de geest van de overleden man daar nog rondwaarde, maar ze voelden óók dat hij hen goedgezind was. Regelmatig hoorden zij ‘vreemde geluiden’ in hun huisje, dus gingen zij op zoek naar de oorzaak daarvan.

In één van de kamertjes hadden ze de bedstee laten staan, omdat ze dat zo leuk vonden, en al gauw bleek dat ‘het geluid’ juist daar vandaan kwam. Toen ze verder zochten ontdekten ze áchter die bedstee een deur die heel moeilijk openging, maar eenmaal geopend zagen ze achter die deur hele lange gangenstelsels?!

Vervolgens gingen de man en vrouw bijna dagelijks, gewapend met een grote zaklantaarn, op pad om die lange, diepe gangen te verkennen – en om niet te verdwalen besloten ze de gangen te merken.

Na een tijdje ontdekten zij ergens in dat ondergrondse gangenstelsel een hele grote ruimte, een soort van hangaar, waarin, tot hun grote verbazing, een aantal vliegende schotels ‘geparkeerd’ stonden, en zo te zien waren die al heel lang niet meer in gebruik. Het echtpaar besloot om deze ‘ontdekking’ voor zichzelf te houden en dit geheim dus met niemand anders te delen.

De volgende keer dat zij weer naar de ondergrondse UFO’s gingen kijken raakten zij één van die ruimteschepen aan; het leek wel van een soort van organisch materiaal te zijn gemaakt, en tot hun schrik reageerde dat voertuig op hun aanraking en communiceerde het met hen!

Het echtpaar kreeg te ‘horen’ dat deze ruimteschepen van zelfdenkend materiaal waren gemaakt, maar ook dat de UFO’s in deze ondergrondse ruimte ‘verstopt’ waren vanwege een geheim militair project, en dat er oorspronkelijk wezens aan boord van deze voertuigen waren, maar dat die gestorven waren omdat ‘ze’ met hen hadden geëxperimenteerd.

De man en vrouw kregen ook te horen dat er ergens een grote uitgang in deze grotten aanwezig moest zijn, waardoor deze UFO’s weer zouden kunnen vertrekken. Het echtpaar ging vervolgens op zoek en vond die uitgang die, in de loop der jaren, volledig overwoekerd was door de natuur. De man en vrouw maakten de uitgang weer vrij van al het groen, en op een nacht verlieten de ruimteschepen deze geheime grot via de vrijgemaakte uitgang.

Nadat hun dankbare taak erop zat verliet het echtpaar de ondergrondse ruimte en liepen zij, via de lange tunnelstelsels weer terug naar hun huisje, en sindsdien zijn ze nooit meer teruggegaan naar die geheime, ondergrondse plek. Echter, op een avond werden zij bezocht door kleine, buitenaardse wezentjes die hen bedankten voor hun hulp ….. en in vrede leefde dit echtpaar nog lang en gelukkig in hun kleine huisje, ergens in het glooiende landschap van Zuid Limburg!

Veel liefs, Ans