Ans en Chua

Ans en Chua

In deze tijd van het jaar is het ‘s morgens vroeg, wanneer ik mijn hondje Chua uit moet laten, nog heel erg donker buiten, zo ook aan de rand van mijn dorp waar nog oude, onverlichte landweggetjes zijn met smalle slootjes aan weerszijden daarvan.

Vanmorgen vroeg liet ik Chua uit toen ik opeens een grijsblauwe energie zag dat zich – ongeveer een meter boven de grond – verplaatste over zo’n onverlicht, donker landweggetje aan de overkant van waar ik op dat moment met Chua liep, en omdat het nog zo donker was viel die bewegende energie erg op natuurlijk. Ik was gefascineerd en wilde er direct naartoe lopen om te kijken waar dat grijsblauwe licht naartoe ging, maar op dat moment hoorde ik een stem die zei:

‘Stop!! Wie of wat ga je nu achterna?

Begrijp je nu nog steeds niet dat dit de grote misleiding kan zijn? Wat kan jou en je hondje daar in het donker allemaal gebeuren met die gevaarlijke sloten aan beide kanten van dat weggetje?

Ik weet dat jij nieuwsgierig bent, maar jij weet dat dit de tijd van de vele misleidingen is, en je weet ook dat ze jou heel graag willen misleiden! Het is mooi dat je altijd van het goede uit wilt gaan, maar dat is ook heel naïef.’

De boodschap was me duidelijk, en ik bedankte voor de hulp die mij, voor de zoveelste keer, werd geboden. Ja, ik ben vaak nog te goedgelovig en naïef, dus heb ik nog veel lessen te leren …… beschaamd liep ik weer verder met m’n hondje.

Veel liefs, Ans