Op een dag kwam er een prachtige jonge vrouw in een klein boerendorp wonen. Deze vrouw had lang blond haar en was zó mooi dat de dorpelingen haar vergeleken met een Engel. De mensen in het dorp vertoefden graag in haar directe omgeving omdat ze haar zo leuk en spontaan vonden, en menige boer zou graag voor één nachtje z’n vrouw willen inruilen voor deze, in hun ogen, ‘blonde Engel’.

Maar het bleef bij dagdromen voor hen, want niet veel later trouwde deze jonge schoonheid met een lieve, nog ongetrouwde, oudere man uit het dorp. De jonge vrouw vertelde haar dorpsgenoten dat ze erg spiritueel was, en niet veel later zette ze diverse spirituele groepen op. Maar de mensen moesten wel grif betalen voor hun lidmaatschap, want ‘Voor wat hoort wat’ bleek een belangrijk motto van deze spirituele vrouw.

Wat haar dorpsgenoten niet wisten was dat hun ‘blonde Engel’ gefascineerd was door de dood. Zo was ze bijv. erg benieuwd of een persoon echt uit z’n lichaam kon treden tijdens z’n sterfproces, en om dat van dichtbij mee te kunnen maken ging ze als vrijwilligster werken in een hospice.

De jonge vrouw kon niet wachten tot er daadwerkelijk iemand op sterven lag, dus besloot ze, meer dan eens, om de dood dan maar ‘een handje te helpen’. En er was niemand in haar omgeving die deze vrouw en haar daden door had; niemand, behalve één man, die niet – zoals al zijn mannelijke dorpsgenoten – in de ban was van deze mooie vrouw.

Deze man doorzag de ‘blonde Engel’ al een tijdje.

Hij had nl. ooit meegedaan aan een meditatie in een van haar spirituele groepen, en tijdens die meditatie had hij gezien hoe zij met demonische ogen over de mensen heen keek; vanaf dat moment wist en zag hij wie deze vrouw in werkelijkheid was.

Sindsdien hield hij haar in de gaten, en kreeg hij al gauw het vermoeden dat deze zgn ‘blonde Engel’ de dood regelmatig een handje hielp. De man heeft geprobeerd om z’n dorpsgenoten te waarschuwen voor deze vrouw, maar die werden toen zó boos dat ze hem bijna uit het dorp hadden verbannen.

Op een dag stierf de echtgenoot van de blonde vrouw onder ‘nogal vreemde omstandigheden’, maar geen van de dorpsbewoners verdacht de vrouw, want zij was  immers hun lieve, blonde Engel! Binnen een week na het overlijden van haar man was de vrouw vertrokken met onbekende bestemming (en bleek dat ze de complete inboedel van hun huis had meegenomen).

De dorpsgenoten kwamen er toen achter dat de echtgenoot van de vrouw, vlak voor z’n overlijden, een grote levensverzekering had afgesloten; en die had z’n weduwe flink veel geld opgeleverd.

Niemand had enig idee waarom en waarheen de vrouw zo snel was vertrokken. Niemand ….. behálve de man die haar nooit had vertrouwd!

Hij had haar al die tijd in de gaten gehouden, zodoende wist hij al snel wat haar nieuwe verblijfplaats was.

En deze man zorgde er voor dat de ‘Engel des Doods’ werd gearresteerd en bestraft, opdat zij nooit meer nieuwe slachtoffers kon maken.

Veel liefs, Ans