Ik heb jullie al eerder verteld dat er momenteel vele Buitenaardsen en/of Engelen onder ons zijn, en dat zij zich in vele gedaantes, waaronder ook menselijke, aan ons kunnen laten zien. Soms doen ze dat om ons mensen bepaalde levenslessen te leren.

Ook nu, in deze barre, onzekere tijden, worden wij soms door hen aan leerzame proeven of tests onderworpen. Wij ervaren dan een bepaalde situatie of gebeurtenis, en het is belangrijk hoe wij dan met die ervaring omgaan.

Onderstaande gebeurtenis is recent en waargebeurd:

Het was heel erg druk bij de plaatselijke slager. Vele mensen stonden – vanwege de Corona regels op anderhalve meter afstand – zelfs buiten in de rij te wachten. Vóór de winkel zat een jongetje op de grond; hij had geen jas aan en had blote voeten terwijl het buiten erg koud en nat was. Niemand in de rij wachtenden zag het jongetje of besteedde aandacht aan hem, behalve één vrouw.

Zij liep naar hem toe en zei: ‘Hé jongen, heb je het niet koud? Wacht je op je moeder?’

Waarop de jongen antwoordde dat hij z’n moeder kwijt was.

De vrouw vroeg waar hij woonde, maar daar kreeg ze een ontwijkend antwoord op. Toen vroeg ze of hij straks Kerst zou vieren met z’n familie, waarop het jongetje antwoordde: ‘Nee, nee, dat vieren wij niet, daar is geen geld voor.’

De vrouw vroeg het kind of hij even kon wachten, want ze ging bij de slager een paar warme worstenbroodjes kopen. Toen ze weer naar buiten kwam zei ze tegen hem:

‘Kom loop met me mee, want hier tegenover is een winkel met een overkapping, daar zit je tenminste droog terwijl je op je moeder wacht. En je lust vast en zeker wel een lekker warm worstenbroodje?’

Heel blij en dankbaar nam de jongen het nog warme broodje van haar aan.

Ik vraag me af of al die andere mensen daar bij de slager dat arme kind wel gezien hadden …… of was hij misschien alleen zichtbaar voor deze lieve, zorgzame vrouw?

Veel liefs, Ans