Een man was op de aarde geïncarneerd met de wetenschap dat hij in z’n vorige leven een aantal mensen had verraden, en dat hij die mensen ergens in dit leven weer tegen zou komen voor de vergelding van dat verraad. In dit huidige leven was hij een goed mens die vol liefde mens en dier hielp waar hij maar kon. De jaren verstreken en inmiddels was hij een oude man die soms ‘oorzaak en gevolg’ van het leven vergat.

Op een middag – hij had net boodschappen gedaan – kwam de oude man een groep luidruchtige jongeren tegen. De jongens liepen dreigend op hem af, hielden hem staande en eisten zijn pinpas. Nog voor hij dat kon weigeren sloegen de jongelui de oude, weerloze man in elkaar en beroofden hem van zijn pinpas, waarna ze wegrenden, de gewonde man bloedend op de grond achterlatend.

Een paar van de mensen die deze gewelddadige beroving hadden gezien belden de politie en 112, en niet veel later werd de gewonde man naar het ziekenhuis vervoerd. De oude man bleek er slecht aan toe, maar eenmaal in z’n ziekenhuisbed realiseerde hij zich dat die middag de zo lang door hem verwachte vergelding dan toch had plaatsgevonden.

Dankzij de beschrijvingen van de getuigen wist de politie gelijk wie de daders waren – deze jongens waren bekend bij de politie, dus werden ze al snel in hun kraag gegrepen. Aangezien deze jongeren nog meer op hun kerfstok hadden vroeg de politie of de oude man aangifte tegen ze wilde doen.

De jongens werden allemaal veroordeeld tot een paar weken taakstraf die zij moesten uitvoeren in een tehuis voor zwaar lichamelijk gehandicapte mensen.

Toen de jongens daar aan de slag gingen verbaasden ze zich over hoe de gehandicapte mensen van dat tehuis in het leven stonden; de meesten van hen waren zo positief ondanks hun zware handicaps, terwijl zijzelf – jonge jongens gezond van lijf en leden – zo ontevreden waren?!

Één van de jongens – degene die altijd op mooie meisjes viel – werd in dat verzorgingstehuis verliefd op een gehandicapte jonge vrouw in een rolstoel. Zij had een dwarslaesie opgelopen door een auto-ongeluk en verbleef tijdelijk in het tehuis om te revalideren.

Na het volbrengen van z’n officiële taakstraf bleef de jongen deze gehandicapte jongedame bezoeken en verzorgen, ook toen ze weer in haar eigen huis woonde, en een tijdje later besloten de twee zelfs te trouwen!

Toen alle jongens hun taakstraf in het verzorgingstehuis hadden volbracht besloten ze om gezamenlijk naar de oude man te gaan die zij destijds hadden mishandeld en bestolen, want dankzij hun taakstraf waren zij tot inkeer gekomen.

Zij hadden oprecht spijt van hun daden, en wilden de oude man hun excuses aanbieden. Natuurlijk vergaf de oude man deze jongens hun domme daad. Hij had immers de diepere betekenis van dit alles begrepen, want dankzij deze gebeurtenis werden niet alleen zíjn, maar meerdere Karma’s vereffend.

Veel liefs, Ans