Ik heb in het verleden een astrale reis mogen maken naar een wereld waar wezens met maar één oog wonen.

Op die wereld heeft een soort brein de leiding over hen. Dit brein stond in een prachtige, indrukwekkende ruimte en werd van alle kanten gevoed door een soort vloeistof, en dat brein stond weer in contact met deze éénogige wezens, de mutanten.

Eén van die wezens is Bjornk; dat is een robotachtig wezen met een zeer verfijnd kunstlichaam. Deze wezens zijn kunstmatig gecreëerd en dus onbezield. Zo’n kunstlichaam voelt hetzelfde aan als het lichaam van de mens. Bjornk heeft één heel groot oog in het midden van z’n voorhoofd. Deze wezens zijn zo geprogrammeerd dat ze liefdevol en intelligent zijn en het werk doen wat ze moeten doen.

De wezens werken in het binnenste van hun planeet en halen vanuit de diepste diepten bepaalde delfstoffen naar boven die nodig zijn op andere werelden. Dit kunnen de gewone, menselijke wezens niet zelf doen vanwege de weersomstandigheden op die planeet. Deze robotwezens zijn er dus voor om die delfstoffen toch naar boven te kunnen halen. Ze maken daarbij gebruik van mooie maar ingewikkelde machines, waardoor ze zelf weinig hoeven te doen.

Deze delfstoffen worden getransporteerd naar andere werelden, die die stoffen nodig hebben. Je kunt het dus zien als een soort veerdienst naar diverse planeten.

Dit was weer een mooie en leerzame ervaring.