Motron is een prachtig wezen. De meeste vrouwen die hem in de ogen kijken worden meteen verliefd op hem. Toen ik van een kennis een boek kreeg waarop Motron stond afgebeeld, vond ik het prachtig om te lezen dat er ook andere mensen waren die ontmoetingen met dit prachtige, wijze wezen hebben gehad.
Motron komt van de planeet Iarga. Op deze planeet wonen de Iarganen, net zoals bij Noepi, in grote doorzichtige gebouwen. Een geldsysteem kennen ze daar niet en ook zij hoeven maar enkele uren per dag te werken.
De Iarganen verplaatsen zich op hun planeet met zwevende auto’s en treinen. Ze zijn heel creatief en hebben volautomatische robotfabrieken die werkelijk alles maken …. van ruimteschepen tot kleding. Ze hoeven maar op een knop te drukken en binnen enkele ogenblikken krijgen ze het door hen gewenste product. Wat een schitterend systeem; ik kan haast niet wachten tot zoiets ook bij ons op de Aarde ontstaat!
De Iarganen leven in groepsverbanden van vijf tot zeven paren per woonunit. Als deze wezens kinderen willen dan gebeurt dat niet per se met de vrouw waar ze van houden. Er wordt dan uitgezocht welke man en vrouw het beste bij elkaar passen. De Iarganen mogen ook sex hebben met de vrouw waar ze van houden, maar dan is hun orgasme meer een orgasme van het hart. Het kind wordt niet alleen door de ouders opgevoed, maar alle wezens in de woongroep leveren een aandeel in die opvoeding. De Iarganen zijn hele liefdevolle, onzelfzuchtige wezens!
En natuurlijk bereizen zij ook het universum.

Informatie m.b.t. het boek Buitenaardse Beschaving geschreven door Stefan Denaerde. Op de cover van dit boek staat onderstaande tekening: